torsdag 31. mars 2011

Så kaldt det er, Tiddelibom!

Det har blitt vinter igjen! Nå har det regnet, blåst og stått stille på 15 grader i 10 dager, og utsiktene er at det kommer til å fortsette en stund til. Det sies at Japan og jordskjelvet har noe med saken å gjøre. Klimaendringer er det vertfall snakk om, for vanligvis er det 35 grader og sol på denne tiden av året. Hadde jeg visst dette skulle jeg pakka ned ullsokker og varme jakker og gensere, for det fins det lite av i denne byen. Så her kjører vi lag på lag, og hutrer litt rundt mens vi er ganske bitre for å ha reist rundt halve jorda for å ha samme vær som en dårlig Bodø-sommer. Men vi er jo ikke nordlendinger for ingenting.

Forrige uke begynte vi ordentlig med planlegging og tilrettelegging og diskutering av gruppeoppgaven. Nå har vi ganske mye på plass, og vi har begynt intervjuene våre. Til nå har vi fått veldig mye nyttig informasjon hos de vi har intervjuet, og det er ganske spennende å få den type innsyn i vietnamesernes liv. (for de som ikke har lest det, så skal vi skrive om arbeidsforhold og barn, fødselspermisjon, barnetrygd og hvordan folk løser de praktiske og økonomiske utfordringene osv.) Så til helgen satser vi på at vi kan begynne å skrive. Hele neste uke kommer til å bli brukt til gruppeoppgaven så det blir en annerledes og spennende uke.

Sist helg ble fantastisk. 25 stk fra kulturstudier dro til Hanoi for å se og høre våre kjære barndomshelter i Backstreet Boys. Det kan sies å være en opplevelse. 4 litt små-shabby karer i 30-årene som ikke lengre har hverken utseende, sangstemmen eller scenetekket vi egentlig hadde forventet oss. Når de heller hverken har med seg band (bortsett fra en tromme+dj-fyr) eller dansere stiller heller ganske dårlig. Det var et ganske uspektakulært sceneshow (de byttet klær litt av og til da... Men sykt gøy var det likevel. Egentlig skulle vi stå veldig langt bak på tribunen, men det synes vi var litt tragisk, så etter litt overtaling av konsertvaktene fikk vi komme ned på "gulvet" og kom oss ganske nær scenen til slutt. Det dårlige vaktholdet var jo ganske interessant i seg selv. Når man kan sangene så godt, og er de eneste blant tusenvis av vietnamesere som tør å hoie litt når man er på konsert blir det jo ganske underholdende. Det blir ikke mer moro en man lager selv!

Nå er vi inne i siste uke med undervisning og det er ganske deilig synes vi. Vi har en foreleser som lærer oss om utvikling i Sør-Øst-Asia, som han virkelig kan mye om, men han er litt for vanskelig for oss, så forelesningene blir litt vanskelig å følge. Litt demotiverende at han forventer at vi skal ha lest 100 sider hver dag, for det tar lang tid! Men som sagt, nå er det siste uke, så blir det 3 uker med gruppeoppgaveskriving, og så eksamensoppgaven, og så er semesteret over. Og da er det ut på tur igjen! Foreløpig er planen å toge/busse sørover Vietnam, og etter ca en uke ende opp i Ho Chi Minh City og ta fly derifra til Laos. Der tenker vi å være i 2 uker og oppleve litt deilig natur og elefanter, før vi flyr videre til India. Hvis det passer sånn, kan det hende vi prøver å mellomlande i Singapore først. Vi hører rykter om at det er en kul by.

Håper alle der hjemme har det fint. Vi prøver jo å følge med på facebook i ny og ne, men til dere vi ikke prater med så ofte er det hyggelig hvis dere sender et livstegn av og til;D

Stor klem fra Astrid og Marianne.

3 kommentarer:

  1. 15 grader er lite i sommarkle og på hotell med sikkert lite oppvarming og ingen dyner... Synest det høyerst litt trasig ut, ja. Håpar det snur seg raskt! Har de merka noko til uveret som dei har i Thailand? Konserten høyrest ganske morsom ut :) Bra de laga litt liv. Lukke til med oppåvene! Kjekt å sjå bilde, forresten. Fine.

    SvarSlett
  2. Hei Marianne og Astrid. Håper været snur seg, det høres hustrig ut med 15 grader. Flotte bilder, har skrevet noen ut og har de på kontoret. Følger sepent med hverdag, så send gjerne oftere innlegg og bilder.
    Hilsen
    Wiktor

    SvarSlett
  3. Pappa sa det var sludd og 4 grader i Bodoe... Bare en liten trost :)

    SvarSlett